Веселин Бончев и инж.Михаил Стоев са носителите на почетен знак на Добрич за 2017 г.
Веселин Бончев и инж.Михаил Стоев са носителите на почетен знак на Добрич за 2017 г. / Дарик Добрич
Веселин Бончев и инж. Михаил Стоев са тазгодишните носители на Почетния знак на  Община Добрич. Отличията се връчват за първи път. Церемонията по награждаването се състоя на тържествено заседание на Общинския съвет на Добрич по повод празника на града – 25 септември.
 
Инж. Михаил Йорданов Стоев получава отличието за своята многостранна, последователна и значима обществено-полезна и стопанска дейност за развитието на Добрич и региона,  за съхранение на историческите ценности и националната устойчивост на бесарабските българи и за дарителската си дейност. Веселин Иванов Бончев се  удостоява с отличието за значимата си просветна и краеведческа дейност, за многостранната си обществено-полезна дейност в родолюбиви инициативи и организации на Добрич и Добруджа и за своето  дарителство.

Веселин Бончев и Михаил Стоев са носителите на Почетен знак на Добрич за 2017 г.
Дарик Добрич


Благодарност от името на Михаил Стоев сподели пред присъстващите неговият син Даниел Стоев. „Научих се да давам не защото имам, а защото знаех какво е да нямаш” – цитира баща си Стоев младши и сподели, че най – голямата слабост и гордост за баща му си остава създаването на мост между Добрич и бесарабските българи.

Благодарности за връченото отличие изрази и другият носител на приза – Веселин Бончев. Той сподели, че училището и образователното дело са се оказали негово жизнено поприще, а наградата приема като връзка и измерение между това, което е и това, което е направил.

Гости на тържественото заседание на Общинския съвет на Добрич бяха Генералният консул на Русия във Варна Сергей Николаевич Лукянчук, вицеконсулът на Турция в Бургас  Мустафа Йълдаш, народните представители от 8-ми МИР Добрич и почетните граждани на Добрич. Поздравителни адреси по случай празника на града – 25 септември са получени в общината от президента, премиера и председателя на народното събрание.

Председателят на Общинския съвет на Добрич Иво Пенчев ппипомни, че днес за 27-ми път добричлии празнуват Деня на Добрич. Кметът на Добрич Йордан Йорданов пък призова съгражданите си: „Да приветстваме Деня на свободата на Добрич и да бъдем свободни”.

Веселин Бончев и Михаил Стоев са носителите на Почетен знак на Добрич за 2017 г.
Дарик Добрич