Времето на 14 ноември: Продължава да превалява
Времето на 14 ноември: Продължава да превалява / Дарик Сливен - архив

 

И през следващото денонощие, в по-голямата част от страната, ще продължи да превалява. През деня от югозапад валежите ще започнат да спират, най-късно, едва привечер, в североизточните райони. Над Югозападна България утре облачността значително ще намалее. Вятърът в повечето места ще е източен, в Източна България от североизток, по поречието на Дунав и Черноморието - умерен, временно и силен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 11° и 16°.

Атмосферното налягане ще стане по-високо от средното за месеца.

В планините все още ще превалява, но над Рило-Родопската област постепенно ще спре да вали, а облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът по билата ще е умерен, от изток, като високите им части по-често ще са в облачния слой. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м - около 4°.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен, на моменти и силен североизточен вятър. Ще има превалявания, които след обяд по северното крайбрежие ще престанат. Максималните температури ще достигнат до 12°-14°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg