Вписват в Почетната книга учителя Цветан Иванов
Вписват в Почетната книга учителя Цветан Иванов / netinfo

Учителят по български език и литература Цветан Иванов ще бъде вписан в почетната книга на община Добрич. Той ще получи високото отличие за големия си принос в развитието на образованието в Добрич и по повод неговата осемдесета годишнина. Удостоверението за вписване в почетната книга ще бъде връчено от кмета на Добрич Детелина Николова на 1 ноември от 11.30 в Огледална зала “Нели Божкова” на официалната церемония по връчване на годишните награди на Общината в областта на духовната култура.

Предложението за вписване в почетната книга е на възпитаници на преподавателя от Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий”. В своето писмо до кмета бившите ученици отбелязват: «Високият му професионализъм и всеотдайност към работата, училището и най–вече към предмета български език и литература възпитаха у нас, неговите ученици, високи общочовешки ценности. За него коректният български език беше издигнат в култ, той гореше в литературата, като разпалваше нейните искри и у нас».

Целият професионален и творчески път на Цветан Иванов е преминал в Хуманитарна Гимназия "Св.св.Кирил и Методий". Дългогодишият учител е подготвил десетки рецитали, училищни пиеси, литературни конференции, изнасял е множество литературни доклади. Автор е на литературни и теоретически публикации в специализирани издания, издавал е и собствени стихотворения.