Водопроводните шахти около Хуманитарна гимназия остават пълни с вода
Водопроводните шахти около Хуманитарна гимназия остават пълни с вода / Дарик Добрич

Районът около Хуманитарна гимназия в Добрич е изключително проблемен, шахтите в няколко улици там са пълни с вода и до момента не са отпушени, съобщи за Дарик началникът на ОУ ПБЗН главен инспектор Дарин Димитров."От няколко дни се опитваме да продухаме шахтите, източваме водата, но тя се връща отново, вероятно проблемът е в каловата станция на ВиК", обясни Димитров.

"Ако можехме, щяхме да съберем водата в чували и да я изнесем, въртим се в омагьосан кръг и както се казва правим упражнения за луди" - сподели още началникът на пожарната служба. Той информира, че от снощи помощните екипи от други градове са освободени и в момента в града работят само местни пожарникари.

"Ако шахтите се изпразнят, ще мобилизираме целия наличен състав от областта и ще отводним района за часове" - категоричен бе Дарин Димитров. Той информира още, че в последните дни сигналите от граждани за отводняване на жилища рязко са намалели. От началото на бедствието, получените сигнали за помощ и съдействие от Пожарната надхвърлят 1000.