Водата в Добрич не достига
Водата в Добрич не достига / netinfo

Водоподаването в Добрич е нарушено от няколко дни и налягането е ниско. Вместо необходимите за нуждите на добричлии за денонощие 50 хиляди кубика от питейната течност, в града влизат с 6-7 хиляди по-малко, обясни за Дарик началникът на градски район на ВиК инж. Димчо Димов.

Причината за това е, че по едно и също време са се натрупали няколко сериозни проблема, свързани с водоподаването. Част от тях са причинени от топенето на снега и падналите дъждове. „Водата в помпена станция „Батово" е мътна и няма как да се подава към мрежата, а част от пътя към станцията е отнесена от валежите. Наводненията са причина да не може бързо да се отстрани и проблем с водопровод в Каварненско", каза шефът на ВиК Дамян Калчев.

Друга част от авариите са свързани с електрозахранването. Такива има на сондажите в Шабла и в помпена станция „Одринци". На съоръжението в с.Приморци пък има спукана връзка между водоема и станцията.

Почти целият изпълнителен състав на ВиК е включен в отстраняване на проблемите, заяви Димов. Той не се ангажира да каже кога водоподаването в Добрич ще се нормализира.