Водата от язовир Плачи дол се е оттекла
Водата от язовир Плачи дол се е оттекла / Дарик Добрич

Основната водна маса от малкия язовир Плачи дол се е оттекла по дерето и пътят за селото е свободен и проходим, съобщават от пресслужбата на Областна администрация.

Оттам припомнят, че водоемът започна да прелива в следобедните часове вчера, тъй като стената в зоната на преливника е била прорязана. Сигналът за инцидента е подаден в Областен съвет за сигурност около 16.00 часа. Мястото е посетено от екипи на Областна администрация, Пожарната, ВиК и представители на община Добричка, която е собственик на водоема.

Организирано е денонощно наблюдение на язовирната стена. Движението по залетия участък от пътя е контролирано от екип на КАТ. Няма пострадали и нанесени щети.
Тази сутрин служители на Областна администрация са установили на място, че основната водна маса вече се е оттекла.

От Областната дирекция на МВР информират по случая, че е "установено, че в резултат на повишено ниво на водата в язовира, предпазната дига не е издържала и частично се е разрушила, вследствие на което временно са били залети незначителна част от земеделските площи западно от язовира и третокласният път, водещ към селото. Няма нанесени щети на пътната инфраструктура и на селскостопанска продукция. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ районно управление "Полиция" Добрич.