Внесена е жалба до ЦИК срещу Атака- Добрич
Внесена е жалба до ЦИК срещу Атака- Добрич / netinfo

                                       

“Коалиция за България” - Добрич е подала жалба срещу “Атака” , съобщават от пресслужбата на социалистите. Жалбата е адресирана до ЦИК. Тя е следствие от  сигнали на граждани, които твърдят, че  партия “Атака”  е събирала  подписи за президентската кандидатура на Волен Сидеров под прикритието на подписка срещу увеличението на цената на водата в Добричка област. Граждани са забелязали, че между листите в подписката за водата е имало и листи за президентската кандидатура на Волен Сидеров.

От БСП напомнят, че ако се установи подписа на едно лице  в няколко подписки за издигане на държавен глава, то неговият подпис става невалиден.

От известно време в  Добрич представители на партия “Атака” събират подписи срещу повишаването на цената на водата. Много граждани се подписват в нея. До БСП обаче са постъпили сигнали, че част от подписите се използват и за предизборни цели.

 

“Ние сме възмутени от тези действия и настоятелно молим да извършите проверка по сигнала. Считаме, че такива недемократични подходи биха поставили под  въпрос законосъобразността на изборния процес и правото на гражданите свободно да изразят своята подкрепа за издигане на предпочитания от тях кандидат за президент на Републиката” – се казва в жалбата.