ВМРО организира факелно шествие
ВМРО организира факелно шествие / netinfo

С факелно шествие в центъра на Добрич местната организация на ВМРО ще отбележи 90-годишнината от подписването на Ньойския договор. Шествието ще тръгне в 17,30 часа от градинката пред храм „Свети Георги".  То се организира за девета поредна година, като този път ще премине под наслов "Сектите разделят България! Да помним Ньой".

„Ние от ВМРО - Добрич искаме да покажем, че не сме забравили как и родната ни Добруджа бе откъсната от Майка България и да напомним, че и днес се правят опити за разделяне на българското общество. Емисари на опасни секти кръстосват страната, а с бездействието си държавните институции помагат на всевъзможни гурута да промиват мозъците на обезверените от тежкия преход наши сънародници и да слагат ръка върху имуществото им" - се казва в разпространена до медиите декларация от местната организация на войводите.

Преди традиционното факелно шествие, от 16.00 часа в кино-клуб „Икар" ще бъде представен филма на зам.-председателя на ВМРО - БНД Костадин Костадинов „Забравена земя". Творбата разглежда българското културно-историческо наследство в Северна Добруджа. Активисти от младежката организация на ВМРО ще раздадат 500 броя от  книгата на Анри Поззи „Войната се връща". В нея френският журналист разказва за зверствата, на които са подложени българите в останалите под чужда власт земи след подписването на Ньойския договор.