Влезе в сила присъдата на нападателя на продавачка в Добрич
Влезе в сила присъдата на нападателя на продавачка в Добрич / netinfo
26-годишният Жеко Ж. Манолов от Добрич ще излежи присъда от 3 години и 9 месеца „лишаване от свобода” при първоначален общ затворнически режим, постанови Добричкият окръжен съд. Той е признат за виновен, че е отнел от продавачка в магазин за хранителни стоки 50 лв. като употребил сила и й причинил три средни телесни повреди. Манолов е осъден също да заплати обезщетение от 13 хил. лв. на потърпевшата, съобщават от съда.

Престъплението е извършено на 19 февруари миналата година. Манолов се отправил към търговски обект, разположен на ул. „Максим Горки” в Добрич с намерение да се саморазправи с продавачката, която предния ден отказала да му даде цигари на вересия. Влязъл в магазина, криейки зад гърба си железен предмет, и поискал кутия цигари и бутилка водка. В момента, когато жената се обърнала да вземе исканите стоки, той започнал да й нанася удари с желязото. Потърпевшата успяла да избяга навън, независимо от раните си. Манолов взел 50 лв. от оборота на магазина, настигнал жертвата си и й нанесъл още няколко удара. Същата вечер нападателят бил задържан.

Манолов е наркозависим, но според изводите на назначената съдебно-психиатрична експертиза той е разбирал значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

Манолов е обжалвал пред Апелативен съд - Варна  присъдата на първата инстанция. На 08.05.2008 г. въззивният съд я потвърждава с мотив, че намаляването на наказанието би било несправедливо, а наркозависимостта на подсъдимия не би могла да се отчете като смекчаващо отговорността му обстоятелство.

Подсъдимият не се е възползвал от правото си да обжалва решението на Апелативен съд - Варна пред Върховния касационен съд и то е влязло в сила на 08.05.2008 г.