Влезе в сила присъда за смърт на пътя
Влезе в сила присъда за смърт на пътя / DarikNews.bg, архив

Влезе в сила наложената от Окръжен съд – Добрич присъда на 24-годишния Красен М. Урумов от Варна за смърт на пътя. Наказанието е 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Той е лишен също от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Присъдата влезе в сила, след като Апелативен съд – Варна отхвърли като неоснователна жалбата на Урумов срещу присъдата и я потвърди.

Пресцентърът на добричкия съд припомня, че Красен Урумов и 40-годишния Метин Ибр. Насуфов от с. Зърнево, община Тервел бяха признати за виновни за пътен инцидент, станал на 23.02.2011 г. близо до разклона за с. Малка Смолница. Насуфов е шофирал микробус „Мерцедес Спринтер”, а Урумов - автомобил „Рено Канго”. Те са нарушили поотделно правилата за движение по пътищата и независимо един от друг, по непредпазливост, са причинили смъртта на 41-годишен мъж от с. Зърнево, три средни телесни повреди на 37-годишен мъж от същото село и 6 средни телесни повреди на друг 37-годишен мъж от същото село. След катастрофата те са направили всичко зависещо от тях за оказване на помощ на пострадалите. Насуфов също получи 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и бе лишен от право да управляват моторно превозно средство за срок от 3 години.

 

По молба на подсъдимите и след като те признаха вината си и посочените в обвинителния акт факти, първоинстанционният съд разгледа делото и постанови присъдата по института на съкратено съдебно следствие.