„ВиК“ ще плаща асфалтирането на настилката след отстраняване на авария
„ВиК“ ще плаща асфалтирането на настилката след отстраняване на авария / Дарик Добрич

Ново споразумение ще реши проблема с настилката по улиците на Добрич, която остава неасфалтирана след отстраняване на аварии по водопроводната мрежа. Това съобщи кметът Йордан Йорданов. Договорката е постигната между ръководството на Общината и на „ВиК" дружеството с изпълнителен директор Петър Калчев.

Сключеното споразумение предвижда участъците, където „ВиК" - Добрич отстранява аварии в областния град, да бъдат асфалтирани от фирмата, с която Общината има сключен договор за поддръжка на уличната мрежа. На база на опис на всички извършени дейности по отстраняване на следите от авариите, от изпълнителя на ремонта на улицата ще предоставят сметката за извършените разходи директно на „ВиК".

„Това е добър вариант на сътрудничество между Общината и водното дружество", посочи кметът и подчерта, че по този начин няма да изпадаме отново в ситуацията бял чакъл да остава на пътното платно и да пречи на движението на автомобили, пешеходци и колоездачи. Практиката за покриване на дупките след отстраняване на аварии на ВиК мрежата досега бе тази - да се запълва с едър чакъл, който би трябвало да се покрие с идентична настилка след слагяне. Обаче от „ВиК" не извършваха финалното закърпване на дупките с асфалт и чакълът оставаше с години по улиците.