Ванина Григорова с награда от конкурс във Варна
Ванина Григорова с награда от конкурс във Варна / Студио Сарандев
7-годишната Ванина Григорова от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, спечели пето отличие за тази календарна година. Талантът й и отличните й певчески умения отново направиха силно впечатление и тя успя да грабне втора награда от Международния конкурс "Морски звездички", който се проведе във Варна.

Ванина се състезава при най-малките в първа възрастова група (до 7 години). Председател на журито бе Мими Иванова, а членове бяха  Дамян Попов – поп изпълнител, Георги Янков – поп изпълнител и вокален педагог, Александър Андреев – председател на Съюза на артистите във Варна, Тома Езекиев - вокален педагог.

5 отличия за Студио "Сарандев" от конкурс в Силистра

В този конкурс журирането се извършва явно след приключване на изпълненията в съответната възрастова група. Участниците се обявяват само по име, без да се дава информация за школата и вокалния педагог, за да не се влияе на преценката на журито.

В тазгодишното издание на „Морски звездички“ участваха 90 млади поп изпълнители от цялата страна на възраст от 5 до 25 години, както и певци от Украйна и Румъния.