Вандалска проява срещу офиса на „Свидетели на Йехова” в Добрич
Вандалска проява срещу офиса на „Свидетели на Йехова” в Добрич / netinfo

Извършена е вандалска проява срещу офиса на "Свидетели на Йехова" в Добрич. Това съобщи за Дарик  Христо Николов от административния офис на религиозното движение  в София.
По думите му снощи, малко преди полунощ група младежи  с метални тръби и чукове са нанесли щети по фасадата на сградата, която се намира по ул. „8-ми март" в Добрич.  Вътре  е имало хора, които  успели да видят  5-6 младежи на  възраст около 20 години, разказа Николов. Веднага е подаден сигнал в полицията и на мястото са пристигнали две полицейски коли, но междувременно младежите са избягали. Хората ни в Добрич са преброили около 22 дупки по фасадата, каза още Николов.
Той смята, че вандалската проява е следствие от възникналото напрежение около дейността на „Свидетели на Йехова" в Добрич.

Преди седмица жители на квартал „Червената пръст" в Добрич   протестираха срещу провеждането на религиозна сбирка  на сектата. На последното  си заседание  Общинският съвет на Добрич взе решение да  сезира прокуратурата по проблема със сбирките на „Свидетели на Йехова" на ул. „8 март". Това стана след питане от съветника Герман Германов, който живее на същата улица. При протеста на хората от квартала, той съобщи, че ще потърси отговор от кмета и администрацията как е променен статутът на имота, в който се осъществяват сбирките - от търговски обект на учебен център.

Вчера преди обед ВМРО- Добрич организира втори протест срещу сектата. "Войводите"  започнаха и подписка  срещу дейността на „Свидетели на Йехова" в Добрич.