Вандал унищожи коледната украса в Тервел. „Това стана само ден след  поставянето й”, съобщи заместник-кметът на града Дияна Илиева в ефира на NOVA.

Общински охранителни камери са заснели нарушителя, който необезпокоявано се разхожда около фигурите на Снежанка и Дядо Коледа, които целенасочено уврежда. Инцидентът се случва в 3 часа през нощта. На видеото се вижда и как мъжът, в очевидно нетрезво състояние, дърпа и светлинните гирлянди около двата фонтана на града. 

За случая е сигнализирано в полицията, която вече е задържала 28-годишен мъж. „Доколкото съм информирана той не си спомня нищо”, заяви зам.-кметът на града. По думите й нарушителят може да бъде наказан за нанесените щети само в рамките на Наказателния кодекс.

Украсата е направена от електротехниците на Община Тервел, които отделили от свободното си време през почивните си дни, за да я издигнат. Фигурите на Снежанка и Дядо Коледа пък са дело на образователни медиатори в града. „За нас тази украса има сантиментална стойност и затова е още по-ценна за нас”, посочи Илиева.
nova.bg