Валежите спират
Валежите спират / Sofia Foto Dgency - архив

 

Валежите ще спрат, а облачността почти навсякъде в страната ще намалее. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. В събота времето над страната ще бъде слънчево, но ветровито. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над Североизточна България и планините, но само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад. Максималните температури ще са в интервал от 26° до 31°, в София - 26°.

Атмосферното налягане ще бъде много близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове и на отделни места, главно в Родопите ще превали за кратко. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20°, на 2000 м - около 13°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд над северното крайбрежие с временно увеличение на облачността. Не е изключено да превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са до 27-29°. Температурата на морската вода е 24° - 25°, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.