"Посвещение" е втората авторска книга на Валентина Добринчева
"Посвещение" е втората авторска книга на Валентина Добринчева / Дарик Добрич
"Посвещение" е поезия в проза за ценители
Журналистът от екипа на Дарик Добрич Валентина Добринчева посрещна новата 2018 г. с нова книга. „Посвещение” е втората авторска изява на Доби след стихосбирката „Шипка”, излязла през 2010 г.

Този път поетичното струи от кратките белетристични форми – изящни импресии, групирани в няколко цикъла – „Събуждане”, „Зрялост”, „Мъдрост”, „Вечност” и „Бъдеще”. Като вечния кръговрат на живота, като  докосването между човека и природата, слети в едно пулсиращо дихание.

Струва си да тръгнете по стъпките на Доби, по нейните пътеки, криволичещи в горски шубраци, минаващи през  слънчеви поляни, есенни треви и снежни преспи, за да се срещнете с народа на кокичетата, с кърлежаните, с мадам шипка, да усетите гъбената революция, плодовия парфюм на дивите овошки и геометрията на щастието.

Някак леко се върви по тези пътеки и се диша с пълни гърди. А в края на пътуването след последната страница  остава усещането за доволство, тъга, усмивка и печал едновременно. И благодарност за това, че „си бил на точното място в точното време и не си се отказал”. „И си уловил момента. И после си пуснал момента да си отиде. Като хората, които обичаш”.

„Посвещение” – поезия в проза. Издателство „Литературен форум”. Автор Валентина Добринчева. Художник – Радостина Милушева. Очаквайте скоро в книжарници „Хеликон”.