Валентин Николов: НФСБ изгради структури в Добричка област
Валентин Николов: НФСБ изгради структури в Добричка област / Дарик Добрич
Валентин Николов: НФСБ изгради структури в Добричка област
69820
Валентин Николов: НФСБ изгради структури в Добричка област
  • Валентин Николов: НФСБ изгради структури в Добричка област

Патриотичният блок около Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ вече има изградени структури в почти цялата Добричка област, съобщи пред Дарик координаторът за Добрич и Варна Валентин Николов. Той обясни, че блокът представлява коалиция от патриотични партии и в нея освен НФСБ членуват още Партия „Средноевропейска класа”, ГОРД, ВМРО-НИЕ, Гражданско сдружение „Целокупна България” и Сдружение „Патриот”, създадено през 2012 година, в което Николов е сред учредителите. Предстои към Патриотичния блок да се присъединят и други партии. За евроизборите обединението ще изгражда съвместни предизборни щабове по региони.

Структурите в Добричка област са създадени през последните четири месеца. В Добрич вече има три клуба с около 190 членове, като предстои създаването на още два в големите квартали. Открит е и клуб в квартал Рилци.

„Вече водим партиен живот, провеждаме събрания на клубовете, като обикновено се събираме в зали под наем”, посочи Николов. До края на февруари ще заработи офисът на организацията, който ще се издържа от партийните субсидии на НФСБ.

В останалите общини от областта структура няма само в Генерал Тошево, но предстои такава да се изгради и там. Създадени са клубове и в по-големи села, като Дончево, Кранево, Българево, скоро ще има и в Гурково.

До няколко месеца ще има изградени структури и във Варненска област. "Хората имат желание това да се случва и те сами ни търсят", каза още Николов. Във Варна има пет районни клуба, предстои да бъдат разкрити такива и в Аксаково, Старо Оряхово, Галата.

На въпрос дали се притеснява от обвинения, че отново си търси място в политиката, Валентин Николов заяви, че от 8 години работи в полза на патриотичната кауза и иска да й помогне. По думите му тя е била опорочена от ръководството на ПП”Атака”.

Валентин Николов бе избран за депутат с листата на Атака през 2009 година. През 2011 година той напусна парламентарната група на партията, заедно с други народни представители. Причината бяха документи, според които членове на Атака са карани да стават гаранти по кредити на офшорки за хиляди евро.

Чуйте още от коментара на Николов за политическата обстановка и за "Атака" в прикачения файл: