Валентин Андреев - атлет №1 на Балчик
Валентин Андреев - атлет №1 на Балчик / Балчик Инфо
Спортист на 2017 година в Спортен клуб по лека атлетика "Черно море-2005" в Балчик стана Валентин Андреев. Това бе обявено на специална церемония в "Мелницата", съобщи Балчик Инфо.
 
Председателят на клуба Десислава Андреева съобщи, че изборът на 10-те най-добри спортисти е бил независим и направен от треньорите в клуба. А те вече са трима, след като снощи бе представен и Айхан Апти - дългогодишен състезател в "Черно море-2005" и многократен носител на престижния ежегоден приз. Той заедно с Андреан Андреев и Здравко Димитров се грижат за обучението и възпитанието на 26 картотекирани състезатели, както и на многобройна група от най-малките балчишки атлети. 
 
Валентин Андреев получи отличието и подаръци от Община Балчик лично от кмета Николай Ангелов. Аплодиран от своите съотборници и изпълнилите залата присъстващи Валентин благодари на своите родители и на всички, подкрепили го през годината.
 
От 9-те си участия в състезания у нас спортист №1 има 9 първи места, поставяйки 6 национални рекорда. В дисциплината тласкане на гюле при момчета до 16 години подобрява националния рекорд в зала със 17.21 метра, както и на открито - със 17.45 м. В изявата си на Световните ученически игри в Нанси /Франция/ Вальо бе пети. 
 
Постижението му при хвърлянето на чук при момчета до 16 години стана и нов национален рекорд - 75.13 м. и 77.16 м. 
 
На церемонията председателят Десислава Андреева отчете постигнатите рекордни 79 медала /с 26 повече от 2016 г./, от които 27 са бронзови, 25 - сребърни и 27 златни отличия.