В зоопарка посрещат гости от Шафхаузен
В зоопарка посрещат гости от Шафхаузен / Дарик Добрич

На работно посещение в Добрич пристигнаха инициаторите на българо-швейцарския проект „Център за защита на природата и животните"/ЦЗПЖ/ Барбара Геринг и Долф Бурки. Кметът Детелина Николова запозна гостите с актуалното развитие на общината и успешното й участие в значими европейски програми и проекти. Заедно с ресорния зам.кмет арх. Пламен Ганчев и представители на сдружение „Про Зоо Добрич" по време на срещата беше обсъдено по-нататъшното сътрудничество между българските и швейцарските партньори. Единодушно бе подчертано становището на двете страни и занапред да продължава и се разширява дейността на партньорството „Шафхаузен-Добрич" в областта на екологията. 

По традиция програмата на гостите продължи с посещение в зоопарка, където директорката Севдалина Венкова ги запозна с живота на неговите обитатели и положителните промени в материалната база. Обменени бяха идеи и планове за обогатяване на животинските видове и още по-голямата атрактивност на ЦПЗЖ, които ще бъдат съвместно реализирани и финансирани.

Предвидено е по време на визитата до края на седмицата д-р Бурки да преглежда и лекува животни в Зоопарка. Гостите, които са  ко-президенти на Сдружение „Про Зоо Добрич" в Шафхаузен, изразиха своето задоволство от доброто състояние на обитателите на уникалния природен кът и многобройните положителни промени  в него.