В училище „Димитър Талев” посрещат гости от 5 европейски страни
В училище „Димитър Талев” посрещат гости от 5 европейски страни / netinfo

Училище „Димитър Талев” в Добрич е домакин на работна среща по проект „Мост към професионалния живот”, финансиран от програма „Учене през целия живот”. Тази седмица в учебното заведение гостуват 12 преподаватели и 9 ученици от  5 европейски страни - Франция, Полша, Унгария, Чехия и Словения.

Училище "Димитър Талев"  работи с училищата  от Франция и Полша  от 3 години  по друг проект за училищно развитие „Коменски или стремеж към качество”. В рамките на това сътрудничество възниква  идеята за новия проект, чиято цел е да се даде възможност на учениците да се запознаят с актуалните в днешно време професии,  както и да им се помогне да се ориентират какви качества и умения е необходимо да притежават, за да са успяващи в тези професии. Те ще получат информация  как да организират успешно процеса на търсене на работа след завършване на средно образование и как могат да изградят добра кариера в рамките на ЕС.

В рамките на работното посещение всеки екип ще представи страната, града и училището си, ще се избере лого на проекта и ще бъдат планирани бъдещите съвместни дейности.

Учениците - гости ще бъдат настанени в домовете на свои връстници  от училището домакин, ще се включат в учебния процес и в дискусия за проблемите на света през 21 век.

За гостите от Франция, Полша, Унгария, Чехия и Словения е предвидена културна програма, която включва запознаване със забележителностите на Добрич, както и посещение на Балчик и нос Калиакра.