Кота нула на църквата в с.Нова Камена
Кота нула на църквата в с.Нова Камена / Община Тервел
Приключи изграждането на основата на църквата в Нова Камена, съобщиха от община Тервел. Планира се до края на лятото да бъдат изградени колоните и част от зидарията. Финансирането на строежа се осъществява от Община Тервел и от дарители.

Усилени ремонтни дейности текат и на още няколко обекта в добруджанската община.

По проекта „Вътрешен ремонт на народно читалище „Димитър Дончев-Доктора“ в Тервел са демонтирани всички стари подови настилки, текстилни и фаянсови облицовки. Работи се по подмяна на старите осветителни тела с нови, подготвят се всички помещения за поставяне на ламиниран паркет, за измазване и боядисване. Проектът е съфинансиран  от Програма „Карсива България“.

Започна основен ремонт и на покрива на кметството в с.Орляк.  Ще се търсят възможности за цялостното обновяване на сградата, като бщината вече е изготвила доклад за енергийното й обследване и подготвя проект за обновяването й.

През идната седмица ще стартират и довършителните работи  по клуба в кв.“Север“ в Тервел. Сградата е новоизградена и предстои довършването на мазилки, настилки, топлоизолация, ВиК и ЕЛ инсталации.

От община Тервел подготвят и тръжни книжа за доставка на кухненското оборудване на Домашния социален патронаж в града. Финансирането е от Фонд „Социална закрила“.