Така изглежда чешмата сега. На долната снимка - как е била преди реновирането
Така изглежда чешмата сега. На долната снимка - как е била преди реновирането / Дарик Добрич
В навечерието на Великден в Тервел бе възстановена неработеща от повече от  25 години чешма, която се намира в централната част на града, съобщават от общината. Чешмата е разположена между два жилищни блока, вблизост до градския музей.

Общината се зае първо с възстановяване на прекъснатото преди четвърт век захранване с вода, и възстановяване на водопроводните съоръжения. След това бяха ремонтирани облицовките на композицията, включваща подпорни стени и пейки. Накрая бе изработено ново керамично пано и бяха монтирани три фонтанки с пуш бутони за пиене на вода. Начинанието стартира в деня на водата ( 22 март) и днес тервелчани и гостите на града вече могат да ползват чешмата.

Пролетното почистване в Тервел включва оборка на замърсени с отпадъци места, косене на зелени площи, възстановяване на пясъчниците на всички детски и спортни площадки – общо 6, основно почистване на гробищния парк в Тервел, на градския парк, механизирано метене на основни улици в града, боядисване на пейки в централната градска част, възстановяване на пешеходните пътеки и направа на нови такива.

През тази година бяха увеличени мощностите за поддържане на зелени площи в по-големите села на общината, на които бе осигурена техника за самостоятелно ползване. Това стана, след като в края на 2016 година Община Тервел закупи допълнителна техника за звено „Чистота“.
В пролетното почистване на Тервел участват няколко от служителите на Общината и звената към нея, шофьорите на училищните автобуси, при които се ползва периода на ваканцията и 16 души, които имат задължение да полагат обществено полезен труд, тъй като се подпомагат с месечни социални помощи. В момента в Община Тервел няма работници по програми за временна заетост. Очаква се да стартират две такива – дългоочаквано разрешение на проблема на Общината с поддържането на огромните площадни, паркови и зелени площи, както и на уличната мрежа и междублоковите пространства в града.
 

чешма Тервел
netinfo