В съда влиза дело срещу софиянец, работил на ГКПП Кардам
В съда влиза дело срещу софиянец, работил на ГКПП Кардам / netinfo

Окръжна прокуратура Добрич внася в съда обвинителен акт срещу 39-годишния Валери Маринов Ангелов от София. Той не е събирал винетни такси за движение по републиканската пътна мрежа на ГКПП Кардам, където е работил като технически сътрудник контрольор. От 1 юни до 30 август 2006 г. той е пропуснал нетаксувани 1 538 автомобили, повечето от които - товарни, като по този начин е ощетил държавата със 76 312 лева. Наказанието му може да бъде от 1 до 8 години лишаване от свобода.

Това е седмият или осмият случай на разследван за нарушения контрольор от ГКПП Кардам, посочиха от прокуратурата.

Валери Ангелов е неосъждан, но е разследван и по досъдебното производство срещу двамата гранични полицаи от Кардамската митница - Илия Желязков и Камен Костадинов, които бяха заловени на 23 октомври т.г.. В него Ангелов е обвиняем, че е подбудил длъжностно лице на отговорно служебно положение да наруши своите служебни задължения по осъществяване на контрола на държавната граница.

Валери Ангелов е завършил средно образование. В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", която бе потвърдена на 16 ноември от Апелативен съд Варна. Решението не може да бъде обжалвано.