/ netinfo
В Силистренска област, както и в цялата страна, пътна полиция провежда специализирана полицейска операция, насочена към нарушенията, допускани от пешеходци, информират от ОД на МВР-Силистра.

Контролните действия се налагат във връзка със зачестилите прояви на неправилно поведение на пешеходците на пътното платно, пресичане на неопределени за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, но също и поради допускани нарушения от водачите на МПС, водещи до пътнотранспортни произшествия.

Проверки ще се извършват в районите с интензивно пешеходно движение и местата, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на уличните платна. В хода на акцията ще бъде направен оглед на състоянието на пътищата, вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и други и при констатирани нередности ще бъдат изготвени сигнални писма.

През 2018 г. на територията на Силистренска област са възникнали 16 пътнотранспортни произшествия с блъскане на пешеходец, един е загинал, а пострадалите са 15, съобщават още от ОД на МВР-Силистра.