В понеделник решават за съкращенията в Е.ОН
В понеделник решават за съкращенията в Е.ОН / netinfo

В понеделник ще стане известно колко души ще бъдат съкратени от регионалния център на Е.ОН в Добрич, съобщи лидерът на КНСБ в предприятието Бисер Върбанов. Тогава ще се проведе среща между ръководството на електроразпределителното дружество и представителите на синдикатите. 

Върбанов каза още, че служителите на Е.ОН - Добрич обмислят да организират подписка срещу планираните съкращения.

„Градът няма да остане без ток, но работниците ще бъдат много натоварени, което може би ще се отрази психически на тях самите. Иначе работата, която трябва да се свърши, ще бъде свършена.” - заяви Върбанов.

След обявяването на точната бройка на съкратените ще започне и атестация на служителите. "Надявам се да останат най-добрите специалисти, за да не страдат абонатите." - каза синдикалистът. 

В Е.ОН Добрич работят над 200 души. Това е второто съкращение на персонала, след като Е.ОН става собственик на дружеството. От Е.ОN посочват, че със своето решение за новите цени на тока Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не е признала 48 процента от оперативните разходи на компанията, които включват разходи за поддръжка на електроразпределителната мрежа и заплатите на служителите.