В областта работят индивидуално 117 джипита и 114 зъболекари
В областта работят индивидуално 117 джипита и 114 зъболекари / Дарик Добрич

Осем болници и 395 заведения от извънболничната помощ представиха статистически отчети за 2011 година до крайния срок 16 март, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич. След проверка и обобщаване документите ще бъдат изпратени в Националния център по обществено здраве и анализи и в Националния статистически институт.

На 100% са се отчели всички регистрирани в Добричка област 8 болници, 117 индивидуални и 8 групови практики на общопрактикуващи лекари; медицински и диагностично-консултативни центрове, самостоятелни медико-технически и диагностични лаборатории, както и 114 индивидуални и 14 групови практики по дентална медицина.

Единствено не са спазили сроковете за отчет лечебните заведения за специализирана извънболнична помощ, като отчетените практики са 103 или 80% от общо регистрираните, добавят от инспекцията.

Сред отчелите се са за дейност през 2011 година са и детски ясли, Домът за медико-социални грижи и общински структури в които работят медицински специалисти.

Сроковете за изпълнение на задълженията на здравните заведения през тази година бяха кратки, коментират от РЗИ, но добавят че кампанията по отчитането е успешна.