В НАП посрещат данъкоплатците с бонбони
В НАП посрещат данъкоплатците с бонбони / Дарик Добрич

С шоколадови бонбони бяха посрещнати първите посетители в офисите на Националната агенция по приходите /НАП/, съобщиха от офиса в Добрич. Още в началото на работния ден, десетки граждани посетиха поделенията на агенцията, за да подадат данъчните си декларации. За подранилите данъкоплатци инспекторите бяха подготвили скромна почерпка с шоколадови бонбони.

Тази година гражданите ще декларират доходите си от 2011 година до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден, уточняват от НАП. Същият е срокът, в който трябва да внесат и годишния данък. Най-нетърпеливите да подадат своите подоходни декларации, можеха да го направят още в първите минути на 2012 г. чрез интернет. Юридическите лица пък ще трябва да декларират печалбите си до 2 април, тъй като 31 март е събота.

Навсякъде в структурите на приходната агенция има доставени данъчни декларации и формуляри, документите са достъпни в електронен вид и на сайта на агенцията www.nra.bg
Консултации за попълването на документи, деклариране и внасяне на данъци и осигурителни вноски клиентите на НАП могат да получат по телефона на информационния център 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.