В Летния театър редят Пъстра трапеза
В Летния театър редят Пъстра трапеза / netinfo

Кулинарният фестивал "Пъстра Трапеза" гостува в Добрич. От 10 до 17 часа в Летен театър ще бъдат представени уникални регионални рецепти, които после ще намерят място в издания на фестивала. В рамките на форума ще вземат участие както именити готвачи от Добруджа, така и любители на кулинарното изкуство. Публиката в Добрич ще има възможност да дегустира изложените гозби, всяка от които ще бъде оценявана от жури.

Организатори на събитието са общините Добрич и Добричка, Ивитал Консулт, Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - 7, и Висше училище "Международен Колеж".

Кулинарният фестивал "Пъстра трапеза на гости на... Моят град" се провежда всяка година в различни краища на България. По време на гостуването в Добрич посетителите ще се забавляват освен с готварското майсторство на участниците и с фолклорна програма. В нея ще се включат ансамбъл "Добруджа" и изпълнители на автентичен фолклор и обичаи от областта. Целта на фестивала "Пъстра Трапеза" е да се съхранява и развива Българското кулинарно наследство, ресторантьорството и кулинарния туризъм в България.