В Кулинарната академия чакат студенти от Индия
В Кулинарната академия чакат студенти от Индия / Валя Янева

8 студенти ще се обучават през новия семестър в Кулинарната академия към Висше Училище Международен Колеж – Добрич, между които и един от Индия, съобщи Нели Пенчева – координатор в учебния отдел на колежа. Още петима индийци очакват разрешение от Министерството на образованието и визи, за да започнат следването си в Добрич.

„Имахме много желаещи от Азия, например от Бангладеш, но за академията е необходимо отлично владеене на английски език, а кандидатите не отговаряха на това условие”, поясни Нели Пенчева. Обучението в Кулинарната академия е четири семестъра, два от които се провеждат в европейски държави.

Един от студентите в училището – Христо Николов от Добрич е получил еднократна стипендия от световния лидер в производството на домакински електроуреди „Електролукс”. Лично директорът на компанията за Италия е одобрил бъдещия добрички кулинарен специалист. С предоставената стипендия ще бъде покрита голяма част от таксите на студента в академията.

Днес главният инструктор в кулинарното училище Робин Виляреал Монсерат – майстор-кулинар от Мексико – направи пред студенти и журналисти демонстрация в специално оборудвания с професионални уреди и видеокамера Демо Театър на колежа. Възпитаникът на Парижката академия за кулинарно изкуство приготви шоколадов мус с крем брюле и плодове.

В прикачения файл чуйте какво сподели Робин Монсерат: