/ пресцентър АПИ
"Около 10 километра снегозащитни съоръжения ще бъдат поставени в най-критичните участъци по републикански пътища в Добричка област за идващия зимен сезон", съобщи директорът на Областното пътно управление Георги Стратиев, предава БТА. 

Отпускат близо 51 млн. лв. за ремонти на пътищата

На заседание на областния щаб за защита при бедствия представители на общини и институции в региона информираха за готовността да бъде посрещната зимата. В областта ще бъдат поддържани 803 километра републиканска пътна мрежа с 42 критични участъка, допълни Георги Стратиев. По думите му, предпазните огради имат несъмнен ефект срещу навяванията на сняг по пътищата.

Вече са определени седем пункта, в които трябва да бъдат разпределени пътноподържащите машини, както и количества пясък, сол и химикали, каза директорът на Областното пътно управление. Пунктовете ще бъдат инспектирани на 30-31 октомври като се предвижда около 80 снегопочистващи машини да бъдат на разположение през сезона.

В Добричката община през зимата ще бъдат поддържани 12 пътни маршрута

Началникът на КАТ-Пътна полиция при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев съобщи, че са определени и обходни маршрути, както и временни контролно-пропускателни пунктове в региона при евентуално затваряне на пътни участъци в усложнена зимна обстановка.

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич има собствен снегорин за осигуряване на достъп до лечебното заведение, дизелов агрегат за хирургичния блок при евентуално спиране на елзахранването, както и резерв от основни групи лекарства и медикаменти, посочиха от стационара.
БТА