В края на юли пускат първите водни каскади в центъра
В края на юли пускат първите водни каскади в центъра / netinfo

До края на месец юли трябва да приключат работите по монтиране и пускането в експлоатация на първите водни каскади в центъра на Добрич. По информация на заместник-кмета арх.Пламен Ганчев работата по водната атракция, която е в района на паметника на Й.Йовков, се движи по план. Преди дни са пристигнали специално от чужбина дюзите за водното съоръжение.

Очаква се след края на юли да започне изграждането и на второ такова съоръжение по ул.”25 септември” в посока пл.”Тракийски”.

Според арх. Ганчев ремонтите на уличната мрежа са към приключване. Изключение прави ул.”8-ми март”. Там предстоят неотложни работи по подмяна на част от водопроводната мрежа. Централният водопровод в тази част на града е подменян през 2001 година по проект, финансиран от Световната банка. Голяма част от връзките и отклоненията обаче са напукани и системно предизвикват течове и аварии. Според Ганчев предстои ВиК да си свърши работата по ремонтите на тези аварирали части и едва тогава да се положи асфалт.

Заместник-кметът съобщи още, че са приключили дейностите по монтиране на ново осветление или ремонтиране на вече съществуващото, като вложените средствата са близо 80 000 лв. Още толкова пари са инвестирани в изграждането на алеите в градския парк „Св. Георги”.