В Каварна започва Миден и рибен фест 2012, кметът Цонев ще готви лаврак
В Каварна започва Миден и рибен фест 2012, кметът Цонев ще готви лаврак / kavarna.bg, архив
В Каварна започва "Миден и рибен фест 2012", кметът Цонев ще готви лаврак
56254
В Каварна започва "Миден и рибен фест 2012", кметът Цонев ще готви лаврак
  • В Каварна започва "Миден и рибен фест 2012", кметът Цонев ще готви лаврак

В Каварна започва традиционният "Миден и рибен фест 2012", който ще продължи до 9 септември. За първи път тази година в празника ще се включат и румънски рибари от Констанца, които заедно с българските си колеги ще сготвят 100 кг черноморска риба. С приготвените специалитети безплатно ще се нагостят по-възрастните хора, които искат да опитат риба, но нямат възможност да си купят от търговските шатри, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев.

По традиция и този път той ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили градоначалниците на Дряново и Елена. Тримата кулинари ще демонстрират уменията си в 16.30 часа на площада в центъра на града. Цонев разкри, че ще приготви 6-килограмов лаврак. Такава риба се среща много рядко в Черно море, затова първо ще я покажем на хората да я видят, след което ще я панирам по специална рецепта, разказа кметът.

Дегустацията на кметските специалитети е поверена на жури с председател актьорът Никола Анастасов и членове – Андрей Слабаков, д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева.

За четирите дни на фестивала ще бъдат осигурени около 1 тон риба и 2 тона миди, които ще се предлагат в специални шатри в центъра на града.

Фестивалът се провежда за девета поредна година с идеята да се удължи летният сезон. Привличаме хората с кулинарна програма и културни прояви, посочи кметът на Каварна.

В първата вечер на феста от 20 часа ще пее Тони Димитрова. На 7 септември от 20 часа на сцената ще се качат Стенли и Людмила Сланева и група „Конкурент”. На 8 септември от 20 часа всички гости на фестивала ще могат да видят Графа, Бобо, Печенката, Мариана Попова и Дани Милев. На 9 септември от 20 часа българската рок група „Сигнал” ще закрие фестивала.

Още от Цонко Цонев можете да чуете в прикачения файл.