В Каварна започна първенството за настолни корабни модели
В Каварна започна първенството за настолни корабни модели / Община Каварна

С демонстрация на радиоуправляеми яхти в Каварна започна 65-тото Национално първенство за настолни корабни модели, съобщават от морската община. Моделите са разположени в залите на Художествена галерия "Христо Градечлиев " и на морската средна буна в района на градския плаж.

В състезанието участват клубове от Варна, Габрово, Русе, София, Средец, Стара Загора и домакините от Каварна, които ще представят общо 40 модела на настолни кораби и 15 радиоуправляеми яхти. Местният клуб "Вимпел" се представя с 8 корабни модела.

Времето за посещение в дните на състезанието е от 9.00 до 18.00 ч. в залите на галерията - за настолните корабни модели и на буната -  за яхтите.

Първенството се организира от Българската федерация по корабомоделен спорт, Община Каварна и клуб "Вимпел". То ще бъде закрито на 7 август от 10.00 часа пред галерията, където ще се състои и награждаването на победителите.

В рамките на съпътстващата програма в Каварна ще бъдат представени две фотоизложби. По повод 160 години Шабленски фар ще бъдат представени 25 фотографии на фара, направени от фараджията Наньо Димитров, който 25 години се грижи за съоръжението. Клуб "Вимпел" ще подреди фотоизложба на най-известните фарове по света, както и на 7-те фара на Черно море.