В Каварна ще приемат бюджет 2012 от втори опит
В Каварна ще приемат бюджет 2012 от втори опит / Дарик Добрич - архив

Заседание на Общинския съвет на Каварна ще се проведе от 14.00 часа. Дневният ред на сесията включва преразглеждане на решението, с което съветниците приеха бюджет 2012 на общината на заседание, проведено на 17 февруари. Областният управител Желязко Желязков върна решението на Общинския съвет, определяйки го като незаконосъобразно поради превратно тълкуване на правомощията на местния парламент, тъй като практически съветниците са съставили нов бюджет - действие, което е в разрез с разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/.

Единствено кметът е компетентният орган да извърши дейността по съставяне на общинския бюджет и внасяне на проекта му в общинския съвет, пише в акта на областния, който върна за ново разглеждане проекта. Отделно и кметът Цонко Цонев обжалва решението на съветниците за приемане на бюджета за тази година пред Административен съд - Добрич като незаконосъобразно.

На днешната сесия ще бъдат разгледани и докладни, свързани с изразяване на предварително съгласие за преминаване през имоти, общинска собственост в землището на Каварна и докладна за управлението на археологически резерват „Яйлата”.