В Каварна ще градят модерен Сити център
В Каварна ще градят модерен Сити център / netinfo
В централната част на Каварна започна изграждането на административно - търговска сграда, която ще носи името „Каварна Сити Център”. Днес бе поставено символично начало на реализацията на проекта. Лентата бе прерязана от управителя на фирмата - инвеститор „Планекс Холдинг” - Пламен Андреев, управителя на строителната фирма „Планекс” ООД - Христо Димитров и кмета на общината Цонко Цонев.

Това е една от най-важните инвестиции за Каварна, тъй като тази стоманобетонна конструкция стои от близо 30 години и загрозява центъра на града, изтъкна градоначалникът. Радвам се, че успяхме да намерим инвеститор, който ще я превърне в модерна европейска сграда, каза още Цонев.

В реализацията на проекта „Каварна Сити Център” ще бъдат вложени около 8 милиона лева, заяви Пламен Андреев. Обектът трябва да бъде завършен в срок от 18 месеца. Административно - търговската сграда ще бъде с разгъната застроена площ 12 700 кв. м. В нея ще има паркинги и подземен гараж, супермаркет, магазини, ателиета за услуги, ресторанти, нощен клуб, фотостудио, аптека, банкови и други офиси.

Целта на инвеститора е комплексът да обслужва както населението на Каварна в момента, така и всички бъдещи нужди на фирми и туристи, привлечени от изграждащите се голф игрища и разрастващите се нужди от офиси и търговски площи в региона.

След реализацията на проекта ще се разкрият около 200 нови работни места, ще се осигурят нови 110 паркоместа в централната част на града, ще се благоустрои и озелени територията около комплекса.