В Каварна откриха първия за региона зелен покрив
В Каварна откриха първия за региона зелен покрив / Община Каварна

В Kаварна беше официално открит първият за региона зелен покрив, изграден върху сградата на Читалище „Съгласие - 1890". Лентата прерязаха кметът Цонко Цонев, зам.-кметът Галя Иванова и певицата Мариана Попова, която се изяви и с музикално изпълнение. Сред първите посетители на облагородения зелен покрив беше и Светлин Танчев - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

На покрива са изградени зелена площ, пейки, тераса за отдих и мини сцена. Изцяло обновена покривна площ ще осигури още една възможност за провеждане на различни събития. Облагороденото пространство ще се ползва като сцена за концерти, за прожектиране на филми, за изложби и други културни дейности. Към този момент достъпът до зеления покрив е осигурен през сградата на общинска администрация.

Сградата на НЧ „Съгласие" е построена през 1963 година, със средства, осигурени изцяло от дарения на граждани. Читалището е една от сградите с емблематично значение за град Каварна и се намира на централния площад. Реконструкцията на покрива е реализирана по проект с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" 2007-2013.