/ община Генерал Тошево
Акцентът и тази година е върху обекти с висока социална значимост

Усилена работа върви по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево за 2019 година. В момента приключват строително-монтажните дейности по два от обектите. Това са тротоарът по ул. „Димитър Благоев“ и ремонтът на сградата на ВиК помпата в с. Люляково.

Ремонтът на тротоара продължи близо месец. Изцяло бяха подменени старите плочки с нови, като общата реновирана пешеходна площ е близо 450 кв. м. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности е 36 800 лв.

Сградата на помпата в с. Люляково също бе завършена за по-малко от месец. Тя вече е със сменена дограма, измазана, боядисана и приведена във вид, подходящ за оптимална работа. 9 100 лв. са средствата отделени от общинския бюджет за този ремонт.

Друг мащабен се ремонт се изпълнява в с. Кардам. Това е ремонтът на здравната служба в едно от най-големите добруджански села. Със 38 400 лв. ще бъде обновен покрива на сградата и ще бъде обособена зона за отдих между клуба на пенсионера и здравната служба. В момента се работи паралелно по двете строителни площадки.

Тази година Община Генерал Тошево реализира една от най-мащабните си инвестиционни програми. В нея са включени както рехабилитация на няколко десетки километра общинска инфраструктура, така и ремонти на кметства, читалища, клубове на пенсионера и технически съоръжения.