В Европа хвалят проект на Финансово-стопанската гимназия
В Европа хвалят проект на Финансово-стопанската гимназия / netinfo
Проектът „Музиката в учебния час“ на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” е получил много висока оценка от Европейската комисия, Изпълнителната агенция към комисията и Централното звено за координация по програмата еTwinning, съобщиха от учебното заведение. По проекта работят преподаватели и ученици от гимназията съвместно с партньори от Белгия и Гърция.

еTwinning е част от Секторна програма „Коменски“ и прави възможна работата по европейски проекти във виртуалното пространство. В настоящия момент eTwinning обединява преподаватели и ученици от 29 европейски страни в над 5100 съвместни проекта. Всяка година най-добрите от тях се състезават за Годишните Eвропейски награди в пет категории. Общият брой на кандидатстващите надвишава 800.

В пряка конкуренция със 145 международни проекта, достигнали до европейската класация, работата на добричките деца е забелязана и оценена много високо. Проектът е сред шестте номинирани за първите две места в категорията на 16 -19 годишните ученици. Същият проект през април 2008 година бе отличен с Национален знак за качество, а през юли получи и Европейски знак за качество.

Дали добричките ученици ще спечелят някоя от големите награди, ще стане ясно на Годишната конференция на eTwinning през февруари в Прага. На конференцията ще присъства европейският комисар по образованието Ян Фигел.

За втори път добричко училище е номинирано за Европейските награди по програмата „ eTwinning“. През 2007 Езикова гимназия бе сред фаворитите за награди с проекта „Българска антология“.