/ netinfo
С прояви в град  Дулово и село  Межен, посветени на Деня на Европа и 73-тата годишнина от победата над фашизма, започнаха Майските културни празници в община Дулово. С инициативата “Отворени врати” на 11 май ще бъде отбелязан Денят на библиотекаря, а от 18:00 часа на същия ден започва и общинският преглед - концерт на читалищните колективи в общината.

На 13 май местното туристическо дружество организира на централния градски площад Преглед на туристическите сръчности. Празникът на град Дулово -14 май ще бъде отбелязан с голям концерт на Силвия Кацарова и Теди Кацарова и Капанския ансамбъл /Разград/ с начален час 19:00 на площада в града.

Кулминацията на празника ще е светлинното шоу в късните часове на деня.

Като част от Майските културни празници, на 17 май Исторически музей Дулово ще проведе тържество, посветено на 20-ата си годишнина. В програмата  са включени  презентации и доклади на различни теми. Откриването на музея и е на 18 май 1998 г.  с участието на Кин Стоянов – тогавашен директор на Националния дарителски фонд „13 века България“.  

За своите първи 20 години музеят в Дулово е посетен от над 15 хил. души“, показва статистиката на директора му Белчо Маринов. Дуловският музей е с 4 отдела – в археологическия има експонати на по 7 хил. години, в етнографския отдел е отразена материалната и духовната култура на местното християнско и мюсюлманско население, като освен бит и премени са представени обичаи и празници, характерни за двете вероизповедания. 

В постоянни фонд на галерията са аранжирани 60 картини – живопис, графики, скулптори и пластики на местни и външни автори.

Майските култрви празници в Дулово завършват по традиция с площадното тържество на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.