В ЦДГСлънчице стартира проектът Малкия Оксфорд
В ЦДГСлънчице стартира проектът Малкия Оксфорд / netinfo
В целодневна детска градина “Слънчице” в Добрич стартира проектът “Малкия Оксфорд”. Той е по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич. Общата му стойност е 3 674 лева. Финансрането от Община град Добрич е в размер 2098 лева. Останалите 1576 лева са собствено участие на сдружението.

Проектът "Малкият Оксфорд" е ориентиран към настоящите и бъдещи възпитаници на ЦДГ №10 "Слънчице", които средногодишно са 150. Целта му е да се осигурят условия за спорт, каквито сега липсват, и приобщаване към европейските образователни традиции. С реализацията му се цели да се създадат спортни традиции в детската градина с цел превенция на заболяванията и приобщаване към здравословен начин на живот.

Данните за Добричка област сочат, че заболелите от затлъстяване деца през 2007 г. на възраст до 17 години са 257, като новооткритите са 105. При профилактични прегледи във възрастовата граница от 3 до 6 години със затлъстяване са открити 38 деца.

По проекта ще се купят спортни съоръжения за тенис на маса, голф, футбол, дартс, боулинг, бадминтон, ще се проведат Оксфордски спортни дни за представяне на тези спортове.

Другата задача на проекта е да се постави началото на ритуализация на живота в детската градина. За целта за випускниците от ІV група на ЦДГ “Слънчице” са купени академични облекла със задължителния комплект от тога, шапка и пискюл. Детската градина вече има химн, знаме, а до края на юни ще стартира и сайтът й.

Дейностите по проекта са част от проявите, посветени на 40-годишния юбилей на ЦДГ №10 "Слънчице".