/ Областна администрация
Дискусии, посветени на толерантността в съвременното ни общество и уроците на историята, проведоха читалищата в с. Българево и Каварна. Гост на събитията, които са част от Комуникационната стратегия на Република България, бе областният управител Красимир Кирилов.

Делегация от побратимен град в Украйна посети Каварна

В своеобразния открит урок в село Българево участие взеха областният управител и кметът Георги Георгиев. В дискусията участваха и ученици от Българево. Тийнейджърите имаха възможност да се запознаят с един от най-ярките примери на човечност в историята на България - спасяването на българските евреи от Холокоста по време на Втората световна война.

Те посочиха, че село Българево е еталон за толерантност, защото е място, в което роден дом и съседи са си хора с различна етническа принадлежност.

Дискусии в Българево и Каварна
Областна администрация

В обръщението си към тях кметът на Българево подчерта, че именно в това се крие богатството ни като нация. Областният управител Красимир Кирилов добави, че обединението в името на общочовешки каузи ни прави силни и припомни надписа на сградата на Народното събрание - „Съединението прави силата“.

Министър Нено Димов ще посети Каварна във връзка с проекта за понто-сарматските степи

Езикът на омразата и как бихме могли като общество да му противодействаме, бе темата на събитието, което организира и проведе НЧ „Съгласие-1890“ в Каварна. Марияна Лазарова - главен библиотекар в читалищната библиотека, в презентацията си постави акцент върху общочовешките ценности и толерантното отношение между хората.

Гости на събитието бяха областният управител Красимир Кирилов, директорът на градския музей в Каварна, читалищни секретари, членове на литературния клуб. Сред изводите от дискусията бе и този, че основно задължение на всички е да помним уроците на историята и да предаваме на младото поколение и учим подрастващите на толерантност, търпимост и обединение в името на общочовешки каузи.