В ареста остава подпалвачът на офиса на добрички съдебен изпълнител
В ареста остава подпалвачът на офиса на добрички съдебен изпълнител / netinfo
20-годишният Ганчо Р. Ганчев – обвиняем за подпалването на кантората на частния добрички съдебен изпълнител Николай Желев – остава в следствения арест. Това постанови днес Добричкият окръжен съд. Тричленен съдебен състав потвърди наложената от Районния съд на 9 септември мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Младежът подпали офис-сграда в централната част на Добрич на 31 август, след което съдия-изпълнителят Желев го простреля в бедрото. 

Защитата пледира за по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест”. Представена бе съдебно-медицинска експертиза, която показва, че получената от Ганчев огнестрелна рана при извършване на престъплението, е само първично заздравяла. Според защитата не съществува опасност подзащитният му да се укрие, защото той винаги се явява на съдебните заседания по две висящи наказателни дела срещу него.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска съдът да остави без уважение молбата на Ганчев. Прокурорът посочи, че обвиняемият е бил изписан от МБАЛ-Добрич, след като е отпаднала необходимостта от стационарно лечение, а възстановяването му може да продължи в следствения арест.

Младежът има 24 регистрации като непълнолетен за криминални прояви. Преди пълнолетието му е осъждан за грабежи и съдът е заменил ефективното му наказание с престой в Трудово-възпитателен интернат. В момента срещу него се водят дела за грабежи и укриване на вещи. Тези факти обосновават извода на окръжния съд, че предвид здравословното състояние на Ганчев, не може да бъде отхвърлена опасността той да извърши ново престъпление.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване.