В Албена започва световно по модерен петобой
В Албена започва световно по модерен петобой / netinfo
Световното първенство по модерен петобой за юноши и девойки започва в курортен комплекс Албена. В състезанието, което е под патронажа на председателя на ДАМС Весела Лечева, на старта днес ще застанат 73 юноши от 21 страни и 52 девойки от 18 държави от цял свят. България е представена от пълни отбори, като в индивидуалната надпревара при девойките най-големи надежди са отправени към Беатриче Генчева. Преди малко повече от две седмици тя спечели бронз на Балканиадата в Турция. При юношите с най-добри шансове за силно представяне е Иво Димитров, който завърши втори в индивидуалната надпревара в Турция.

България има амбиции за впечатляващо представяне в отборната надпревара при юношите, където Димитров, Стоян Грошлев и Даниел Стоянов взеха титлата на Балканиадата. Арените за състезанията вече бяха обходени от техническите делегати на Международната федерация по модерен петобой (UIPM). "Комплексът тук наистина е впечатляващ", коментира след обиколката Влодимир Милер от Словакия.

"Басейнът и стрелбището са чудесни, а най-голямото предимство на трасето за новата комбинирана дисциплина е, че е разположено в центъра на курорта и ще привлече много зрители. Уникалното на комплекса като цяло пък е, че всичко е разположено в рамките на 500 метра в диаметър", допълни той.