Увеличават се добруджанците, подаващи данъчни декларации с баркод
Увеличават се добруджанците, подаващи данъчни декларации с баркод / Дарик Добрич

391 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година до края на март, като са подали декларации с баркод, съобщават от Агенцията. Това е с близо три пъти повече спрямо миналата данъчна кампания. От възможността са се ползвали и 189 дружества от областта, за да декларират печалбата си за изминалата година.

Декларацията с баркод е електронно копие на подоходната декларация за 2013 г. и може да бъде намерена на електронната страница на НАП. За нея не се изисква електронен подпис. След като се попълни електронно, декларацията се подписва на хартия собственоръчно. При разпечатването се генерира баркод, който съдържа цялата попълнена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП при сканиране и без човешка намеса.

Подаването на декларацията става по начина, по който се подават и обикновените декларации. Това може да стане с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офиса на Агенцията в Добрич.