Ути пържи гигантско кюфте, Цонко прави кебап, Любо Нейков бърка омлет
Ути пържи гигантско кюфте, Цонко прави кебап, Любо Нейков бърка омлет / netinfo

Еко-спектакъл под мотото „Бъди модерен! Събирай разделно!” се състоя в Каварна, съобщава сайтът на общината. Веселото шоу бе организирано от ЕКОПАК, със специалното участие на Ути Бъчваров. Кулинарният спец омеси и изпържи огромно, 6-килограмово кюфте.

В празника, събрал малки и големи на централния площад, се включи и кметът на Каварна Цонко Цонев. За пореден път градоначалникът доказа кулинарните си умения, приготвяйки специален кебап от вайс филе. „Той се приготвя със свинско месо, което 5-6 часа стои в специална марината от зехтин, розмарин, черен пипер, сок от лимон и соев сос. След това се пастира в паста от босилек, зехтин и сол и се изпържва” - разказа пред публиката Цонко Цонев. С ястието си кметът нахрани актьорите Малин Кръстев и Руслан Мъйнов. Допълнително настроение внесе и участието на актьора Любо Нейков, който с помощта на Ути Бъчваров забърка омлет със сирене и лук.

В рамките на шоуто цели семейства, приятели, роднини или само познати имаха възможност да играят, да се забавляват и да печелят награди заедно. Всички присъстващи участваха и в томбола за голямата награда на ЕКОПАК - контейнер за разделно събиране у дома. Спектакълът бе част от турнето на пътуващите екипи на ЕКОПАК в 90 общини - партньори. То се провежда в рамките на кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!”, която стартира през април в цялата страна и включва Каварна. Нейната цел е да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град.