Успешна акция на полицията за издирване на  86-годишна жена
Успешна акция на полицията за издирване на 86-годишна жена / netinfo

Намерена е 86-годишна жена от балчишкото село Пряспа, съобщават от полицията. Малко преди полунощ на 5 юни кметът на селото е подал сигнал за това, че жената е излязла от дома си и е в неизвестност.

Незабавно е организирано щателно претърсване в землището на село Пряспа. За издирването на жената е използван автомобил, оборудван с мобилна термо - визионна камера, както и полицейски следови кучета. Обходена е площ с периметър над 10 км.

В резултат на усилията около 18.30 часа на 6 юни възрастната жена е намерена в пшеничен блок на около 8 км. от селото. 86-годишната жена е била крайно изтощена и е лежала на земята. Установено е, че тя е загубила ориентация и не е успяла да се прибере в дома си сама.

Изгубената жена е престояла навън повече от 20 часа и е съществувала реална опасност за живота й, уточняват от полицията. Тя е заведена е в дома и в с.Пряспа.

Това е вторият случай в рамките на една седмица, при който полицейски служители спасяват човешки живот. На 2 юни беше издирено 2-годишно момче от тервелското село Честименско. Детето тогава беше открито  дехидратирано и на ръба на физическите си сили.