Усложнява се пътната обстановка в Добричко
Усложнява се пътната обстановка в Добричко / Дарик Добрич

Пътната обстановка в Добричко е усложнена и динамична, информираха от Областния съвет за сигурност. По информация от Автогара Добрич, автобуси пътуват по всички линии на обществения транспорт.

От Пътното управление съобщават, че засега няма затворени участъци, но почистването се извършва много трудно, защото има силен вятър и снегонавявания, които бързо заличават свършената работа. Цялата налична техника е включена в поддържането на пътищата. Пътува се при тежки зимни условия, обобщава дежурният от Областния съвет за сигурност.

Вятърът е със скорост 15 метра в секунда. Има снежна покривка 10 см.

Водоподаване има във всички села в Добричко, с изключение на Стражица, община Балчик, където е ниско налягането.

Аварии по електрозахранването заради преплитане на кабели са станали в община Каварна, където 10 села са останали без ток, но се работи по отстраняването на проблема. Екипи на енергийното дружество ще работят и ще следят обстановката, увериха от Съвета за сигурност.

Според прогнозата за времето на НИМХ при БАН, ще продължи да духа силен, по Черноморието до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще продължат де се понижават - преобладаващите минимални ще са между минус 8 и минус 3, а максималните - от минус 5 до 0 градуса.
В новогодишната нощ облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът чувствително ще отслабне, на места във вътрешността до стихване. През деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и температурите ще започнат да се повишават - максималните ще достигнат 2-7 градуса.