Условно наказание за майка на 3 деца, теглила пари от чужда дебитна карта
Условно наказание за майка на 3 деца, теглила пари от чужда дебитна карта / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич осъди 27-годишната Десислава Р. от Добрич на година и 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, съобщават от ведомството. Тя е призната за виновна в използването на чужда дебитна карта, от която е изтеглила 240 лева. Тя трябва да заплати и глоба от 480 лева - двойният размер на причинената щета. Картата е била собственост на 19-годишна жителка на село Орляк.

През месец януари т.г. Десислава и пострадалата жена се намирали в една стая в добричката болница като придружители на болните си деца. Там, на 20 януари, добричлийката узнала от другата жена, че очаква превод в банковата си сметка, а дебитната карта е в чантата й.

Десислава взела дебитната карта, в чантата намерила и листче с изписан ПИН-код. На следващия ден по обяд били изписани с детето й. Тя изтеглила 200 лева от банкомат до портала на болницата, като ползвала услугите на непознати мъже, на които дала картата и листчето с кода. По сметката останали 41 лева. Тя помолила друг преминаващ мъж да ги изтегли.

До приключване на досъдебното производство Десислава Р. не е върнала парите на пострадалата от село Орляк. Тя обясни пред съда, че е извършила престъплението, защото нямала пари да купи лекарства на 2-месечното си бебе и изрази съжаление за постъпката си.

Делото бе гледано по молба на подсъдимата като съкратено съдебно следствие. Десислава Р. няма образование, не е семейна, не работи, има три деца, не е осъждана. Присъдата на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.