Условно наказание за 20-годишен, причинил смърт на пътя
Условно наказание за 20-годишен, причинил смърт на пътя / netinfo

Наказание от 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще изтърпи 20-годишният Райчо  Христов  от село Присад, община Генерал  Тошево. Той е причинил по непредпазливост при пътно-транспортнен инцидент смъртта на 38-годишен пешеходец от Генерал  Тошево.

Добричкият окръжен съд одобри сключеното между Христов и Окръжната прокуратура извънсъдебно споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Райчо Христов  е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Произшествието е станало на  21  октомври  2008 година в село Присад. Подсъдимият  е управлявал лек автомобил „БМВ”  с превишена скорост,  блъснал е пешеходеца, който е починал в следствие на получената черепно-мозъчна травма и остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Райчо Христов  заяви пред съда, че се признава за виновен, разбира последствията от извънсъдебното споразумение на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал. Той  има основно образование, работи като овчар, не е женен и не е осъждан.