Условни наказания за  шестима младежи - търговци на наркотици
Условни наказания за шестима младежи - търговци на наркотици / netinfo

Добричкият окръжен съд призна за виновни трима младежи от Добрич, създали и разпространявали чрез престъпна група наркотици в големи количества. Трима техни дилъри са признати за виновни, че с цел разпространение са придобили и са разпространявали наркотични вещества в големи количества, съобщиха от пресслужбата на съда.

20- годишният студент Петър Р. Харизанов, организирал и ръководил престъпна група за разпространение на дрога, придобил, държал и разпространил 19,5 кг марихуана на стойност 117 хил. лв., получи условно наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Съгражданинът му Продан Н. Иванов, на 21 години, ще изтърпи същото наказание по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотични вещества и за придобитите от него, държани и разпространявани 15 кг марихуана на стойност 90 хил. лв.

19-годишният Мирослав Ст. Симеонов е наказан с 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок, защото като непълнолетен е участвал в престъпна група с другите двама и пренасял от Сандански до Добрич закупената от тях дрога. Общото количество, за чието придобиване и държане е признат за виновен е 15 кг марихуана на стойност 90 хил. лв.

Стоян И. Иванов на 24 години бе осъден на 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок за придобитите, държани и разпространявани от него 2 кг марихуана на стойност 12 хил. лв., а също за притежание на марихуана и амфетамин на обща стойност 102  441 лв.

21-годишният Георги Р. Керанов получи наказание от 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, защото е придобил, държал и разпространил 1 кг марихуана, оценена на 6 хил. лв.

Живко И. Вълчев ще изтърпи присъда от 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок, за държане и разпространение на 2 кг марихуана на стойност 12 хил. лв. и 1,04 гр. марихуана за 6,24 лв.

При постановяване на присъдата си Добричкият окръжен съд взе предвид възрастта на подсъдимите и липсващия им житейски опит, както и факта, че те имат добри характеристични данни и не са осъждани. Направените от тях самопризнания и осъзната вина мотивираха съда да им даде възможност за превъзпитание в нормална житейска среда.